Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
 
   

Lezen op Zondag | Literaire brunch

 

Rik van Cauwelaert praat met Els Snick, vertaalster van het nieuwe boek van Joseph Roth, Beschaafden in het land der barbaren.

Lukas De Vos interviewt Matthijs de Ridder over de biografie Paul Van Ostaijen. De dichter die de wereld wilde veranderen.

Melissa Giardina praat met Arthur Japin, over zijn boeken Mijn verzonnen familie en Wat stilte wil.

Annick Segal praat met Sylvia Broeckaert over haar nieuwe roman Aria. Passie, wraaklust & genade in de operawereld.

Programma

 
   

Het boekenpakket

 

Bij elke 'Lezen op Zondag' hoort een boekenpakket dat u kan bestellen. Daarin vindt u alle boeken die in het programma aan bod komen, aangevuld met bonusboeken.

 

Als u aan de brunch deelneemt, ontvangt u uw pakket bij aankomst. Anders sturen we het u toe per post.

50e Lezen op Zondag |22 oktober 2023

 
 
Matthijs de Ridder

Paul Van Ostaijen. De dichter die de wereld wilde veranderen

Zijn leven was in een flits voorbij maar zijn werk blijft tot de verbeelding spreken. Paul van Ostaijen joeg haast in zijn eentje de Nederlandse literatuur de twintigste eeuw binnen. Ieder genre dat hij aanpakte probeerde hij opnieuw uit te vinden. Matthijs de Ridder schreef de eerst volwaardige biografie van de modernistische meester.
     
 

Sylvia Broeckaert  

Aria. Passie, wraaklust & genade in de operawereld

Na een slopende ziekte heeft mezzosopraan Sara eindelijk haar krachten herwonnen en tracht ze haar plaats in de operawereld terug te winnen. Wanneer ze auditie doet in de luisterrijke Venetiaanse opera La Fenice, grijpt ze net naast haar droomrol in het stuk Orphée et Eurydice van Gluck. Een totale teleurstelling wordt het echter niet. In de zinkende stad leert ze de wereldberoemde Afro-Amerikaanse zanger Richard Brown kennen, met wie ze een even kunstzinnige als zinnelijke weg bewandelt. Maar Richard wil zichzelf om onduidelijke redenen toch niet helemaal geven aan Sara. Is zij net als Orpheus gedoemd om de wereld alleen te trotseren of vindt zij wel een uitweg?

     
logo Lezen op Zondag