Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

 
   

Lezen op Zondag

 
 

Auteur | Annelies Verbeke

 

Annelies Verbeke (°1976) studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent en scenarioschrijven aan het Rits te Brussel. Haar scenario 'Dogdreaming' werd geselecteerd voor European Pitch Point 2003, een scenariowedstrijd tijdens het Filmfestival van Berlijn.

Eind 2003 verscheen haar debuutroman 'Slaap!'. Ze ontving hiervoor de Vrouw en Kultuur Debuutprijs 2004, de Debuutprijs 2004 en het Gouden Ezelsoor 2005. 'Slaap!' is in verschillende talen vertaald, en wordt in 13 landen verkocht.

In januari 2006 verscheen haar tweede roman 'Reus'.

Website: www.anneliesverbeke.nl.

 

Groener gras

Groener gras bestaat uit vijftien ongewone verhalen over mensen die je buren zouden kunnen zijn, maar die er een 'afwijkende’ levensstijl op na houden. De verhalen worden verbonden door het terugkerende thema: winnen en verliezen. Soms is het uitgangspunt een schijnbaar bizarre situatie, zoals in het verhaal waarin de jonge vrouw Lola genegenheid opvat voor een os.

 

Tirol inferno

Samen met Klaas Verplancke.

De veertig personages die hun opwachting maken in Tirol Inferno, zijn tot elkaar veroordeeld door de falende techniek. De skilift waar ze samen in gestapt zijn, blijft stilstaan. Hoe langer het duurt, hoe meer de eerst nog gemoedelijke sfeer beladen raakt met ergernis en onbegrip. Door een oud geheim komt het zelfs tot een handgemeen.
Annelies Verbeke, altijd te vinden voor een dosis waanzin, schreef een tekst in verzen – sterker nog: in jambische pentameters op rijm. Bij dit huzarenstukje tekende Klaas Verplancke prenten in een uitbundige mix van stijlen. Die prenten stijgen ver uit boven wat we doorgaans een illustratie noemen.

 

Dertig dagen

Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Zij stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.