Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

 
   

 

 
 

Auteur | Frank Adam

 

Frank Adam (°1963) schrijft sinds 1992 theater- en operateksten, romans, poëzie, fabels en liederen voor kinderen en volwassenen. Vaak brengt hij zijn werk zelf op de scène. Zijn absurde fabels verschenen als literaire reeks in de krant De Standaard (2004-2005) en werden achteraf gebundeld door Davidsfonds/Literiar met prenten van Klaas Verplancke. Voorjaar 2007 verscheen een tweede reeks in De Morgen, gebundeld als 'Boek Twee, De Wereld'. Voorjaar 2008 verscheen een derde erotische reeks in De Morgen, die als derde boek van 'Confidenties aan een ezelsoor' werd uitgegeven, opnieuw met tekeningen van Klaas Verplancke.

 

Erotische fabels

 

'Als God seks niet had uitgevonden,' zei de boekhandelaar, 'dan was de Kamasutra gewoon een geïllustreerde geschiedenis van Oosters klassiek ballet.'

 

Na zijn eerdere avonturen in de woestijn en zijn omzwervingen rond de wereld, onderneemt de literaire ezel van 'Confidenties aan een ezelsoor' een reis door de begeerte. 'Boek Drie' bevat vermakelijke erotische fabels zoals De agent en de brunette, De man die te vroeg thuiskwam, Porneia’s Droom, Verleiding, Opwinding Orgasme & Schuld, en vele andere. De sfeervolle close-ups, de leerrijke tips en de filosofische toelichting van auteur Frank Adam, samen met de zinnenprikkelende prenten van Klaas Verplancke maken van dit boek een opwindende liefdesgids die in geen enkele slaapkamer mag ontbreken.

 

 

Belgische fabels

Samen met Klaas Verplancke.

Door een merkwaardig misverstand komt de éénorige ezel van Frank Adam en Klaas Verplancke terecht in het land van de Belgen. Hij legt zijn oor te luisteren bij de intellectuelen van Brussel, de boswachter van Tihange, de schatrijke voetballer van Genk, de komieken van Rochefort en andere hilarische personages. Zijn geestig filosofische kijk op het land van het absurde zorgt voor verwondering, ontroering en troost.